H.H. Pieter en Guidokerk Anderlecht. Restauratie van de schilderingen op de gewelven en gordelbogen en de wijdingskruisen.

Conservatie

Restauratie

Monumenten

 

logo

H.H. Pieter en guidokerk Anderlecht. Restauratie van de schilderingen op de gewelven en gordelbogen en de wijdingskruisen.

 

Waar: Anderlecht, H.H. Pieter en Guidokerk.

Opdrachtgever: Gemeente Anderlecht

Periode: 2013

 

De hier voorgestelde behandeling gaat over de conservatie van de neogotische schilderingen op de gewelven, de geschilderde delen van de gordelbogen en ribben en de wijdingskruisen.

De onderliggende middeleeuwse schilderingen, daterend van het einde van de 15de eeuw, werden in de 17de eeuw overschilderd met kalkwitsels. In de 19de eeuw werden ze ‘gereconstrueerd’, met een zekere speling op de motieven, kleuren en dimensies, tijdens een restauratiecampagne onder leiding van architect Jules Jacques Van Ysendijck.

 

Speciale aandacht ging naar de fixatie van de lagen tijdens het vrijleggen, daar de adhesie van de picturale laag aan de pleisterlaag, de cohesie van de pleisterlaag op zichzelf en zijn adhesie met de bakstenen drager in een zeer slechte staat waren.

 

Gallerij

Contact

PROFIEL cvba

Guido Gezellestraat 23

8560 Wevelgem (kaart)

 

T: 056 32 38 12

@: info@rmp.be

 

BNP Paribas Fortis:

IBAN: BE63 0013 6840 8908

BIC: GEBABEBB

 

BE 0476 699 669

 

D23 klasse 5

D24 klasse 3

 

 

Sociale media

Deel ons met

Volg ons op