Anoxie-behandeling

Conservatie

Restauratie

Monumenten

 

logo

Anoxie-behandeling

anoxie

Houtboorders, zoals de kleine houtworm (Anobium punctatum) en de grote houtworm (Xestobium ruffovillosum) leven in een cyclus met verschillende stadia (ei-larve-insect). Het is de larve die de meeste schade in het hout aanricht. Visueel is de aantasting echter pas te zien bij het verschijnen van de uitvliegopeningen van de insecten, wanneer zij zich verplaatsen voor de voortplanting. Dit betekent dat een aantasting gemiddeld 1 tot 12 jaar onopgemerkt kan blijven.

 

Voor houtcollecties of interieurs die veel hout bevatten, is het dan ook van groot belang om een aantasting tijdig te detecteren en te behandelen.

 

Anoxie of de lage- zuurstofmethode is een niet-toxisch alternatief voor het begassen van aangetaste objecten. Bij deze methode worden de objecten luchtdicht verpakt in een folie met een lage of geen zuurstofpermeabiliteit. De zuurstofconcentratie in deze verpakking wordt vervolgens gereduceerd van 20,9% (normale atmosfeer) naar 0,1 tot 0,3%. De totale duur van de behandeling neemt 15 à 21 dagen in beslag.

 

De anoxie of lage- zuurstofmethode is een curatieve behandelingsmethode, om een preventieve werking te bekomen, kan deze gecombineerd worden met een liquide behandeling met een product op basis van azaconazole en permithrine.

 

Gallerij

Contact

PROFIEL cvba

Guido Gezellestraat 23

8560 Wevelgem (kaart)

 

T: 056 32 38 12

@: info@rmp.be

 

BNP Paribas Fortis:

IBAN: BE63 0013 6840 8908

BIC: GEBABEBB

 

BE 0476 699 669

 

D23 klasse 5

D24 klasse 3

 

 

Sociale media

Deel ons met

Volg ons op